Makkelijk een sloep huren en veilig zelf sloep varen op de Limburgse Maas!

5-6 persoons sloepen

eenvoudig te bedienen sloepjes

geen vaarbewijs nodig

inclusief zwemvesten én botenbingo voor de kinderen 

Parkeren en opstappen

De sloepen van Sloepverhuur Limburg  vertrekken vanaf de Kesselse Maasboulevard. Parkeren kan op ‘Veers’ of aan de Beeselseweg. Vervolgens te voet richting het Veerpont en dan linksaf richting onze haven. Mochten jullie later zijn of de haven niet kunnen vinden, bel even met de kade  (06-485 47 396).

LET OP: er is geen toilet aanwezig bij de haven en er zijn slechts beperkt aanlegplekken onderweg. Maak dus voor aankomst bij de haven even een sanitaire stop indien nodig.

Vaarroute

Je kunt sloepvaren tussen de stuw van Belfeld en de spoorbrug Buggenum. Het passeren van deze waterwerken is niet toegestaan. Het is vooral ook niet nodig want het vaargebied is meer dan mooi genoeg. Je dient tien meter van de wal te blijven en aanmeren is uitsluitend toegestaan bij daarvoor bestemde steigers. 

Huisdieren

Een hond mag mee aan boord mits de boot compleet schoon wordt opgeleverd en de volgende huurder geen haren meer tegenkomt. Tip: neem een kleedje zodat de kussens vrij blijven van haren. Indien de boot niet schoon opgeleverd wordt, houden we €50 in op de borgsom.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Voor kinderen en ouderen hebben we gratis zwemvesten ter beschikking, ook is er een peddel aan boord om in geval van nood toch aan de kant te komen, ook een anker is aan boord. Een vaarbewijs is niet nodig op al onze sloepen, wel dient de bestuurder minimaal 18 jaar oud te zijn. 

Vraag & antwoord

Om te zien of er nog sloepen beschikbaar zijn kan je eenvoudig gebruik maken van onze Beschikbaarheidskalender

Je hebt geen vaarbewijs nodig om in onze sloepen te kunnen varen. Wel moet de bestuurder 18 jaar of ouder zijn. Het is wel belangrijk dat je je aan de vaarregels houdt! Deze kun je nalezen op: www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/ken-de-vaarregels of voor een iets formelere versie www.politie.nl/themas/vaarregels.html

Onze tarieven zijn te vinden op de pagina sloephuur. Genoemde prijzen zijn inclusief reserveringskosten. Wij gaan ervanuit dat je de boot schoon en schadevrij oplevert. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt dit verrekend met de borg.

Reserveren is zeer eenvoudig. – Selecteer een locatie – Kies een sloep – Kies je starttijd – Kies hoe lang je wil varen – Klik op volgende en vul je gegevens in – Klik op volgende en selecteer betaalwijze. Hierna ontvang je een bevestiging van je reservering waarin alle gegevens staan. 15 minuten voor aanvang ontvang je een SMS met een link waarmee je de boot kan starten en stoppen.

Zorg er alsjeblieft voor dat je de boot op tijd terug brengt. Vooral op drukke middagen is dit belangrijk! De huurders na jullie willen ook graag op tijd kunnen vertrekken. Mocht je langer willen varen, bel ons, dan controleren wij of dit mogelijk is. Als we je vaartocht kunnen verlengen, verrekenen we met de borgsom. Indien je te laat terug bent, zullen we de borg inhouden.

De betaalde borg wordt binnen 3 tot 5 werkdagen na de vaartocht teruggestort. Indien er langer gevaren wordt / bijgeboekt is of mocht er eventueel schade zijn aan de sloep dan wordt dit verrekend met de borg.

Meer dan 24 uur voor aanvang huurperiode:
100% terugbetaling van de huursom

Tussen 24 uur en 2 uur voor aanvang huurperiode:
75% terugbetaling van de huursom

Tot 2 uur voor aanvang huurperiode:
25% terugbetaling van de huursom

Bij niet op komen dagen:
0% terugbetaling van de huursom

Op veel van onze locaties zijn routes voor handen. Tevens kunt u in onze gratis app een aantal vaarroutes terugvinden. Momenteel is deze alleen beschikbaar voor Android, later dit jaar ook voor Apple.

In de sloep wordt het accu-percentage aangegeven. Als de accu 100% is kan je hiermee tot 12 uur varen, afhankelijk van de vaarsnelheid. (Wanneer je voluit vaart, 9Km per uur loopt het accu percentage snel terug). Tip: In de app kan je altijd zien wat op dat moment je actieradius is.

De motor van de sloep stopt er mee
Bij ineens de gashandel voluit vooruit of achteruit te doen schiet de motor na 10 sec. beveiligde stand (uit.)
Oplossing: Door de gashandel op de neutrale stand te zetten ‘reset’ je de motor uit de beveiliging. Bouw daarna de snelheid weer langzaam op.

Het accu percentage van de accu loopt snel terug
Een boot heeft een maximale snelheid (rompsnelheid) Wanneer je voluit vaart, 9Km per uur loopt het accu percentage snel terug.
Oplossing: Op 70 – 80 % vaart de sloep ook maximaal. Je verbruikt dan veel minder energie

De Sloep trekt naar Bakboord, stuurboord of gaat trillen
Wanneer de sloep gaat trillen of sterk één kant op trekt, dit voel je ook aan het stuurwiel, zit er waarschijnlijk een zak of plastic in je schroef.
Oplossing: Geef 5 seconde vol gas vooruit en daarna 5 seconden vol gas achteruit. Herhaal dit tot de zak weg is.

De sloep gaat vanzelf minder snel varen
De snelheid van de sloep loopt terug en meer gas geven heeft geen resultaat.
Oplossing: Hier kan je niets aan doen. Bij een accu percentage van 45% laten we de sloep automatisch minder snel varen om zo de resterende vaarafstand zo groot mogelijk te laten zijn.

Is het probleem niet zelf te verhelpen of kom je er niet helemaal uit?
Neem dan contact op met tel. nr HappyWhale 085-3032787 of bel naar +31642276461

Jammer, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg eerst voor je eigen veiligheid en die van anderen. Maak daarna foto’s van de situatie en schade. Vraag altijd naar contact gegevens van betrokkenen en of getuigen. Beken nooit schuld! Neem direct contact op met HappyWhale: 085-3032787.

Een hond mag mee aan boord mits de boot compleet schoon wordt opgeleverd en de volgende huurder geen haren meer tegenkomt. Tip: neem een kleedje zodat de kussens vrij blijven van haren. Indien de boot niet schoon opgelevert wordt, houden we €50 in op de borgsom.

15 minuten voor aanvang van je vaartocht, krijg je een SMS code waarmee je een bootnummer kan kiezen en de boot kan activeren. Bootnummers staan aan de buitenkant op de sloep. Geen SMS gehad? Bel even met 085-3032787, dan zetten wij de boot voor je aan. Je trekt de dektent open en haalt de laadkabel uit het stopcontact. Om de motor aan te zetten moet je, afhankelijk van het type boot, een grijze knop indrukken of een rode knop die je moet uittrekken. Knop zit bij de gashendel. De motor maakt geen tot weinig geluid, hij is immers elektrisch. Als je rustig gas geeft, zie je waterverplaatsing. Er zit track & trace in de boot, wij kunnen op afstand altijd met je meekijken.

Na het beëindigen van je vaartocht, kan je via de SMS link de boot weer uitzetten. Het zou fijn zijn als je de laadkabel weer in de sloep stopt, zodat de volgende huurder weer met een volle accu kan varen. De boot dient schoon weer achtergelaten te worden. Indien je dit niet doet, houden wij €50 in op je borg.

Heb je nog meer vragen?

Vaarseizoen 2021 is afgesloten, graag tot in april 2022!

Volg onze socials voor informatie over exacte startdatum seizoen 2022.