Sloepvaren in Limburg als groepsuitje

Makkelijk een sloep huren en veilig zelf sloep varen op de Limburgse Maas!

Parkeren en opstappen

De sloepen van Sloepverhuur Limburg  vertrekken vanaf de Kesselse Maasboulevard. Parkeren kan op ‘Veers’ of aan de Beeselseweg. Vervolgens te voet richting het Veerpont en dan linksaf richting onze haven. Mochten jullie later zijn of de haven niet kunnen vinden, bel even met de kade  (06-485 47 396).

LET OP: er is geen toilet aanwezig bij de haven en er zijn slechts beperkt aanlegplekken onderweg. Maak dus voor aankomst bij de haven even een sanitaire stop indien nodig.

Vaarroute

Je kunt sloepvaren tussen de stuw van Belfeld en de spoorbrug Buggenum. Het passeren van deze waterwerken is niet toegestaan. Het is vooral ook niet nodig want het vaargebied is meer dan mooi genoeg. Je dient tien meter van de wal te blijven en aanmeren is uitsluitend toegestaan bij daarvoor bestemde steigers. 

Huisdieren

Een hond mag mee aan boord mits de boot compleet schoon wordt opgeleverd en de volgende huurder geen haren meer tegenkomt. Tip: neem een kleedje zodat de kussens vrij blijven van haren. Indien de boot niet schoon opgeleverd wordt, houden we €50 in op de borgsom.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Voor kinderen en ouderen hebben we gratis zwemvesten ter beschikking, ook is er een peddel aan boord om in geval van nood toch aan de kant te komen, ook een anker is aan boord. Een vaarbewijs is niet nodig op al onze sloepen, wel dient de bestuurder minimaal 18 jaar oud te zijn. 

Vraag & antwoord

Als jullie een bootje huren in Kessel (Limburg) en gaan sloepvaren is het handig om een aantal zaken in ieder geval te weten. Daarom hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, mail even of stuur een dm via Facebook of Instagram

Een vaarbewijs is niet nodig op al onze sloepen, wel dient de bestuurder minimaal 18 jaar oud te zijn en uiteraard dient deze geen alcohol te gebruiken of gebruikt te hebben

Hoewel je geen vaarbewijs nodig hebt is je oplettendheid tijdens het varen uiteraard wel nodig. In dit document vind je de aandachtspunten en vaarregels bij het huren van een bootje.

We vragen je om regelmatig om je heen te kijken en grote afstand te houden van beroepsvaart, de oevers en het veerpont. Bekijk deze video voor meer informatie.

Je kunt sloepvaren tussen de stuw van Belfeld en de spoorbrug Buggenum. Het passeren van deze waterwerken is niet toegestaan. Het is vooral ook niet nodig want het vaargebied is meer dan mooi genoeg. Je dient tien meter van de wal te blijven en aanmeren is uitsluitend toegestaan bij daarvoor bestemde steigers.

Een hond of een kat mag mee aan boord mits de boot compleet schoon wordt opgeleverd en de volgende huurder geen haren meer tegenkomt. Tip: neem een kleedje zodat de kussens vrij blijven van haren. Indien de boot niet schoon opgeleverd wordt, houden we €50 in op de borgsom.

Bij twijfel over de weersomstandigheden kun je het beste even mailen met varen@sloepverhuurlimburg.nl. Samen bekijken we dan wat er mogelijk is. Als het even kan, willen we jullie de vaarbeleving geven natuurlijk. Als dat vanwege storm, onweer of hevige regenval onverantwoord is nemen wij het besluit om niet te varen. In samenwerking met Home of Heroes, De Vermaekerij (Maasbree), de Heere van Meijel en Kasteel De Keverberg kunnen we dan een alternatief programma aanbieden. Dus jullie groepsuitje kan altijd doorgaan.

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Voor kinderen en ouderen hebben we zwemvesten ter beschikking, ook zijn er peddels aan boord om in geval van nood toch aan de kant te komen, ook een brandblusser is aan boord.

De sloepen van Sloepverhuur Limburg  vertrekken vanaf de Kesselse Maasboulevard nabij de veerpont. Parkeren kan op ‘Veers’ of aan de Beeselseweg. Vervolgens te voet richting het Veerpont en dan linksaf richting onze haven. Mochten jullie later zijn of de haven niet kunnen vinden, bel even met de kade  (‎+31 6 38656680)

Nee. Er is geen toilet aanwezig bij de haven en ook niet op de boot. En er zijn slechts beperkt aanlegplekken onderweg. Maak dus voor aankomst bij de haven even een sanitaire stop indien nodig.

Kom je ook varen dit weekend?
1e en 2e Paasdag zijn wij geopend!

Bedankt voor jullie massale komst
in 2023 en graag
tot voorjaar 2024!

Bedankt voor jullie massale komst
in 2023 en graag tot voorjaar 2024!

Volg onze socials voor informatie over exacte startdatum seizoen 2024. 

Boeken is nu niet meer mogelijk.