De Keverberg en Sloepverhuur Limburg doen tijden schipperspensionaat herleven

De Keverberg en Sloepverhuur Limburg doen tijden schipperspensionaat herleven

De Kesselse toeristische trekpleisters Kasteel De Keverberg en Sloepverhuur Limburg hebben samen een arrangement ontwikkeld geïnspireerd op de periode dat Kasteel De Keverberg een schipperspensionaat was. Het arrangement combineert een bezoek aan De Keverberg, een lunchbox geïnspireerd op het kookboek dat er nog is uit die tijd én een vaartocht van twee of drie uur. 

Tot voor de verwoesting van Kasteel De Keverberg op 17 november 1944 deed het kasteel dienst als pensionaat voor schipperskinderen. Zij werden hier opgevoed en genoten hier onderwijs terwijl hun ouders de kost verdienden als schipper op de Maas. De Zusters der Goddelijke Voorzienigheid waren daar toen verantwoordelijk voor en van hen is er enkele jaren geleden nog een kookboek opgedoken. Onder andere de kletskoppen in de lunchbox die gasten meekrijgen voor onder het sloepvaren zijn geïnspireerd op dit kookboek.

Arrangement over, aan en óp De Maas

Middels het arrangement van Sloepverhuur Limburg en De Keverberg kunnen gasten dit specifieke hoofdstuk uit de eeuwenoude geschiedenis van Kasteel De Keverberg ervaren. Ze zien hoe de kinderen toen gehuisvest waren én ervaren met het besturen van een sloepje hoe het is om de Maas te bevaren. 

Hoe te boeken:

Wil je het schipperspensionaatarrangement met Kasteel De Keverberg boeken? Stuur dan een mailtje met onderstaande gegevens naar varen@sloepverhuurlimburg.nl, wij nemen dan contact met je op om een en ander tot in de puntjes te regelen.

  • Naam boeker inclusief mobiele telefoonnummer
  • Aantal volwassenen en aantal kinderen tot 12 jaar waarvoor je het arrangement wil boeken
  • Gewenste datum en gewenste vaarduur (2, 3 of 4 uur)

Deel dit op social media

Kom je ook varen dit weekend?
1e en 2e Paasdag zijn wij geopend!