De Taurus winterbeurt van de elektrische sloepen van Sloepverhuur Limburg

haven sloep huren Limburg

Als jullie een elektrische sloep huren om te varen op de Limburgse Maas kun je ervan uitgaan dat die in de wintermaanden keurig is gestald, gecontroleerd en onderhouden. Sloepverhuur Limburg werkt daarvoor samen met Taurus Boats & Tenders met locaties in Rotterdam, Friesland in Nijmegen. Thijmen van der Walle is samen met Maurice Arts oprichter en eigenaar van Taurus en laat ons kennismaken met hun jonge, ambitieuze bedrijf.

“Maurice en ik kennen elkaar van de studie scheepsbouwkunde. Toen we een aantal opdrachten in het werkveld hadden gedaan, dachten we toch wel ‘dat moeten wij beter kunnen’ haha. Zeker op het gebied van elektrische boten was en is er nog een wereld te winnen. In 2018 zijn we Taurus officieel gestart. We focussen op het ontwikkelen van boten voor de verhuur. Dat vraagt toch weer net wat anders dan het maken van boten voor mensen met een vaarbewijs. Wij richten ons op sloepen die voorzien zijn van de hoognodige functionaliteiten en die er netjes uit zien maar ook niet meer dan dat. Het veilig, lang en continu kunnen varen staat bij ons voorop.”

Sloepjes wapenen tegen Limburgse Maaskiezels en -keien

Die kennis van ‘verhuurboten’ komt natuurlijk goed van pas bij het onderhoud dat Taurus verricht aan de elektrische sloepen van Sloepverhuur Limburg. “In september zijn de sloepen gestald in Nijmegen en keurig in waterdichte en temperatuurvaste folie gewikkeld. In aanloop naar het vaarseizoen lopen we de sloepen helemaal na. En dat is bij een elektrische sloep geen kwestie van filters vervangen,” lacht Thijmen. “We meten alle elektro door, doen een weerstandsmeting in de batterij, meten het zuurgewicht en doen uiteraard een visuele inspectie op zaken die aandacht verdienen. Om de sloepen van Sloepverhuur Limburg nog beter te wapenen tegen de kiezels en stenen in de Maas verstevigen we de sloepjes met een aluminium vormdeel dat om de kiel verlijmd wordt. Zo wordt het polyester minder snel poreus mochten gasten een keer op kiezels varen, bijvoorbeeld op de af en toe ondiepe Asseltse Plassen.”

Innovatie via data en lasbaar kunststof

Een van de zaken die op dit moment veel aandacht krijgt binnen Taurus is het ontsluiten van data. “Het is al mogelijk om de sloepjes op afstand te ontgrendelen maar we willen verhuurders zoals Sloepverhuur Limburg ook steeds eerder en beter kunnen informeren over wat we meten in de boot. Denk aan batterijspanning of water in de boot. Maar ook aan automatisch vergrendelen zolang de stekker is ingestoken bijvoorbeeld. Met dat soort ontwikkelingen bieden wij verhuurders continuïteit en zij kunnen zo gasten weer continuïteit bieden. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe lijn sloepjes van 5 en 7 meter en een boot opgebouwd uit lasbaar kunststof, die is nog meer hufterproof dan de boten we die we nu al maken om te verhuren. En dan staat er nog een premiumlijn van sloepen van 6 en 8 meter op het verlanglijstje. Net als Sloepverhuur Limburg blijven we dus volop in ontwikkeling,” besluit Thijmen.

Deel dit op social media

Kom je ook varen dit weekend?
1e en 2e Paasdag zijn wij geopend!