Hond welkom aan boord

Hond welkom aan boord

De Maas is rustig, er waait een frisse bries en de golfjes slaan zachtjes tegen de sloep. Voor aan de boeg staat een hond die de wind probeert op te eten, hij heeft de tijd van zijn leven en hij lacht. Die glimlach betekent blijdschap. Je kunt de lach fysiek niet zien maar je weet als baasje dat hij er is. Momenten als deze leveren een grote bijdrage aan de ‘Health & Happy status’ van een hond.

 

Want frisse lucht is gezond, net zoals frisse lucht goed is voor ons mensen. Daarnaast, en waarschijnlijk ook het meest belangrijk, is de verhoging van de “happy factor”. Een hond heeft vrolijkheid en blijdschap nodig, normaal haalt een hond deze uit al zijn dagelijkse activiteiten en behoeftes zoals eten, spelen en aandacht van de baas. Maar speciale momenten kunnen de “happy factor’ een sterke boost geven. Ongeveer te vergelijken met het effect van een terrasje, in de warme lentezon, met je favoriete drankje. Tijdens die momenten komen er “geluksstofjes” vrij in het brein, ook bekend als endorfines. Dit gebeurt bij ons mensen, maar ook in het brein van onze trouwe viervoeter.

Vrije tijd voor de workaholic

Uw hond meenemen als je gaat sloepvaren over moeder Maas is een fantastische manier om ze een verdiend moment van rust en plezier te geven. Honden hebben een 24/7 mentaliteit en staan dus altijd klaar voor hun baas.. Het zijn echte workaholics, volledig gefocust. Soms heeft een hond dus ook vrije tijd nodig. Momenten die de gelegenheid bieden even volledig uit die 24/7 focus te komen.

Meer dan welkom

Een bootje huren in het Limburgse land en lekker varen is dan toch ook het minste wat we voor onze trouwe viervoeter kunnen doen? Aarzel dus niet om uw hond mee te nemen tijdens een tocht over de Maas. Ze zijn ten allen tijde meer dan welkom!

Op zoek naar tips over een hond aan boord? Die vind je hier!

Deel dit op social media

Kom je ook varen dit weekend?
1e en 2e Paasdag zijn wij geopend!