Elektrisch varen: ultieme ontspanning door vakmanschap

Een elektrische sloep of boot huren kan in Limburg alleen bij Sloepverhuur Limburg in Kessel. Sloepverhuur Limburg vaart met vijf stille, duurzame Pura Vida 550 sloepen gebouwd door Hoora Watersport. Eva Meijer is eigenaar van Hoora Watersport en vertelt over de ontwikkeling van elektrisch varen en de bouw van een elektrische sloep.

“We zien dat de transitie naar elektrisch varen nu echt over de drempel is, mede als gevolg van binnensteden die een ‘electric only’ beleid zijn gaan voeren. Dat betekent niet meteen dat je nu snel een elektrische sloep huurt als je een bootje wilt huren. Veel verhuurders kiezen er vaak nog voor om hun dieselvloot met één of twee elektrische sloepen uit te breiden. Een volledig elektrische verhuurvloot zoals Sloepverhuur Limburg die bijvoorbeeld heeft, is nog niet de norm terwijl het blijkt heel goed te kunnen.”

Een dag varen na een nacht opladen

“Met een nacht opladen kan de sloep die je huurt in het Limburgse Kessel een dag varen,” vervolgt Eva. “Bij de bouw van deze boot hebben we vooral gezocht naar de combinatie van elektrisch varen met zoveel mogelijk comfort. Zo hebben we de accu’s – die vaak onder de banken wordt geplaatst – onder de vloer geplaatst, waardoor er meer ruimte is in de sloep. Ook is de sloep voorzien van snelheidsbegrenzing waardoor huurders met een bepaalde snelheid gegarandeerd acht uur kunnen varen. Zo hebben we een sloep weten te bouwen die erg comfortabel is maar ook heel handzaam voor mensen die nog nooit gevaren hebben.”

“Met een nacht opladen kan de sloep die je huurt in het Limburgse Kessel een dag varen”

Van mal naar afwerking van comfortabele 2-6persoons sloep

De stille, duurzame, elektrische Pura Vida sloep wordt gekenmerkt door de klassieke uitstraling die wordt gecombineerd met moderne technologie. “Dat resultaat is er niet zomaar natuurlijk. Als we een nieuwe sloep gaan bouwen, zijn we twee tot drie maanden bezig met de ontwikkeling van de mallen. Voor ieder onderdeel – de romp, het dek/ binnenschaal, etc. – wordt een aparte mal gemaakt. Zodra de mallen gereed zijn, bouwen we de casco onderdelen op met gelcoat en vervolgens het laminaat. Na productie van de onderdelen worden deze samen verlijmd tot een boot. Dat proces duurt zo’n twee weken. Daarna start het afbouwen met elektriciteit, pomp, kabelaring, boegstrip etc. En tot slot volgt de afwerking en inrichting helemaal naar wens van de koper,” besluit Eva trots over het mooie werk dat ze doen bij Hoora Watersport.

Sloepverhuur Limburg vaart met vijf stille, duurzame sloepen gebouwd door Hoora Watersport.

Over Hoora Watersport

Hoora Watersport bouwt al sinds 1978 eigen modellen elektrosloepen en zeilboten maar biedt ook zelf recreatiediensten aan vanuit het Friese Heeg, bouwt bootonderdelen voor zeilboten en vanuit het label ‘Electric’ doen ze alles dat te maken heeft met elektrisch varen. Van het ombouwen van boten tot inbouwen van elektromotoren of het leveren en monteren van elektrische buitenboordmotoren.

Over de Pura Vida sloep van Sloepverhuur Limburg

  • Zeer stille en efficiënte elektromotor
  • 5,48 x 2,07m
  • 1050kg waarvan 550kg accu’s
  • Maximaal 6 personen
  • 360 Ah tractieaccu’s voor een grote actieradius
  • Eenvoudig wendbaar dankzij de stuurbare POD motor

Deel dit op social media

Kom je ook varen dit weekend?
1e en 2e Paasdag zijn wij geopend!